Facebook-Audience

Un inginer de securitate a descoperit o vulnerabilitate în securitatea rețelei de socializare Facebook prin care hackerii au posibilitatea de te găsi mult mai uşor. Prin intermediul acestui articol vei afla cum poți să oprești acest lucru. 

Tuturor utilizatorilor Facebook li se cere să verifice ”privacy settings”, după ce un inginer a descoperit o modalitate prin care pot fi obţinute datele a mii de utilizatori, prin ghicirea numărului de telefon.

Este vorba despre setarea ”Who can look me up?” care este setată implicit la ”Everyone”, ceea ce înseamnă că poţi găsi un utilizator după telefonul mobil, chiar dacă numărul de telefon nu este vizibil pe profilul public. Acest lucru poate nu este permis numai dacă utilizatorul a schimbat manual această setare.

Inginerul a folosit un algoritm simplu pentru a genera mii de numere de telefon din SUA, Marea Britanie şi Canada, apoi a testat aceste numere de telefon prin interfaţa de programare a aplicaţiilor (API) pusă la dispoziţie de Facebook, pentru a găsi conturile Facebook asociate acelor numere de telefon.

Cum poți să rezolvi această problemă:

– Apasă pe săgeata orientată în jos, de pe meniul din colţul dreapta-sus;
– Alege ”Settings”;
– Selectează ”Privacy” din meniul amplasat în partea stângă a ecranului;
– Mergi la ”Who can look you up using the phone number you provided?”;
– Apasă ”Edit” şi alege opţiunea ”Friends”.

Din acest moment, nimeni, în afară de prietenii tăi, nu va mai putea să asocieze numărul de telefon cu identitatea ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.