doctor 22

Departamentul pentru sănătate al UNPR a propus, marți, adoptarea unui pact național pentru Sănătate, care să ducă la un sistem sanitar sustenabil, eficient și care să aibă ca obiectiv central cetățeanul.

„Va fi o lege, care practic să fie un pact național pentru sănătate, pentru că ceea ce noi propunem sunt considerentele de care sistemul sanitar are nevoie obligatoriu. Orice măsură pe care noi o considerăm în interesul oamenilor o promovăm și ne vom bate pentru ea”, a afirmat deputatul Iulian Popescu, într-o conferință de presă, susținută la sediul UNPR.

Deputatul UNPR a vorbit despre finanțarea sustenabilă a sistemului de sănătate, o finanțare raportată la cea existentă în statele europene, care se ridică la peste 6% din PIB.

Iulian Popescu a punctat necesitatea unor salarii decente pentru medici, pentru un statut respectabil al acestora și pentru asumarea unor măsuri care să oprească exodul lor din țară.

Conform acestuia, până la sfârșitul anului 2015, UNPR va depune această inițiativă în Parlament.

La conferința de presă au mai participat membri ai Departamentul pentru sănătate al UNPR — dr. Camelia Bogdănici, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Alin Țucmeanu, prof. Marin Burlea și prof. Petru Armean, decan al Universității de Medicină Carol Davila.

Printre obiectivele programului propus de UNPR se mai numără stimularea redresării natalității, descentralizarea în sănătate, dezvoltarea asistenței medicale, reorganizarea structurilor sanitare și politica salarială a personalului medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.