Tehnologie uluitoare: șosele care încarcă bateriile mașinilor electrice

0

Șoferii autevohiculelor bazate pe energie electrică nu vor mai fi nevoiți să oprească pentru a-și reîncărca bateriile. Mașinile se vor încărca în timp ce vor merge pe străzi și autostrăzi special amenajate. Proiectul derulat de Highways England își propune să pună cît mai curând în aplicare această nouă invenție.

Pentru acest lucru, automobilele electrice vor fi echipate cu o tehnologie wireless și vor merge pe drumuri construite special, cu generatoare de câmp electromagnetic îngropate dedesubt, de unde își vor procura practic energia necesară funcționării. Acest lucru va rezolva o problemă mondială a mașinilor electrice: oprirea deasă pentru a reîncărca bateria.

electric-car-charge-road-highways-england-5

„Acest lucru are avantajul de a economisi timp și de a mări distanțele pe care vehiculele electrice le pot acoperi”, spune Nic Brunetti, un purtător de cuvânt al Highways England. „Combinarea tipurilor de tehnologii ar putea contribui la crearea unui ecosistem global pentru vehiculele electrice.”

electric-car-charge-road-highways-england-4„Tehnologiile legate de autovehicule avansează într-un ritm tot mai rapid”, a declarat Mike Wilson, inginer șef la Highways England. „Studiile de teren legate de tehnologia wireless (necesare în dezvoltarea acestor autostrăzi menite să reîncarce bateriile autovehiculelor) sunt tot mai puternice și vor ajuta la crearea unei rețele de drumuri mai durabile, deschizând noi oportunități pentru companiile care transportă bunuri sau mașinile private.”

England-is-Exploring-Electric-Highways-technology-1sursa:cunoastelumea.ro

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here