Tarifele de roaming vor fi eliminate începând din luna iunie 2017

0

Comisia Europeană a transmis, miercuri, că va elimina tarifele de roaming, în pofida faptului că acum câteva zile a dezvăluit o propunere care ar limita măsura la o perioadă de maximum 90 de zile, informează AFP.

„Vreau să fiu foarte clar, am pus punct roaming-ului. Nu va mai trebui să plătiți începând din luna iunie 2017”, a susținut purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, într-o conferință de presă.

Luni, CE a dat publicității liniile directoare pentru a implementa o decizie adoptată anul trecut de Bruxelles pentru eliminarea tarifelor de roaming în cele 28 de state membre.

Uniunea Europeană a acceptat să elimine tarifele de roaming, dar în urma presiunilor operatorilor de telefonie mobilă a acceptat și să limiteze capacitatea europenilor de a căuta contracte de telefonie mobilă mai ieftine în alte țări pentru a le utiliza acasă.

„Roaming-ul înseamnă călătorie, înseamnă mișcarea în interiorul Uniunii Europene, mersul în vacanță. Europenii care călătoresc fac asta, în medie, timp de 12 zile pe an. Comisia a mers mai departe prin eliminarea tarifelor de roaming timp de 90 de zile pe an”, a susținut Margaritis Schinas.

Eliminarea tarifelor la roaming a fost un element de bază în eforturile Uniunii Europene de a crea o piață mai unificată în Europa, în special pentru serviciile de comunicații.

Propunerea Comisiei trebuie să fie dezbătută și aprobată de organismele de reglementare din țările membre înainte de a fi adoptată în data de 15 decembrie.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here