UPDATE 17:00

Negocierile dintre Uniunea Europeană, Canada şi Guvernul regiunii belgiene Wallonia în privința acordului comercial au eşuat, ceea ce înseamnă că problematica vizelor pentu români este incertă.

„Guvernul Canadei, în colaborare cu România şi Bulgaria, este hotărât să lucreze pentru apropierea de scopul comun al călătoriilor fără viză pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene. Experţi tehnici canadieni au vizitat atât România, cât şi Bulgaria în această vară pentru a colecta informaţii care să ajute Canada să-şi revizuiască aprecierile despre performanţa fiecărei ţări în îndeplinirea criteriilor de ridicare a vizelor pentru Canada. Rezultatele evaluărilor şi calendarele pentru ridicarea vizelor sunt discutate cu partenerii noştri europeni. Ar fi prematur să comentăm despre viitori paşi în acest moment”, a transmis Departamentul pentru relaţii cu presa al Ministerului pentru Imigraţie, Refugiaţi şi Cetăţenie de la Ottawa, potrivit Mediafax.

Vă reamintim că vineri dimineață Klaus Iohannis a transmis un mesaj de la Bruxelles în care preciza că România a ajuns la o înţelegere cu Canda privind eliminarea vizelor din 2017.

„Am o veste în această dimineaţă. În această dimineaţă s-a ajuns la un acord cu partea canadiană, un acord rezonabil pentru ambele părţi şi în acest fel suntem în situaţia foarte potrivită pentru discuţia de astăzi să ne retragem rezerva pe care am declarat-o faţă de CETA. România nu mai are niciun fel de obiecţiuni faţă de Acordul comercial cu Canada”, a declarat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.