Iohannis: David Cameron m-a asigurat că românii din Marea Britanie pot să rămână şi să muncească

0

klaus-iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Bruxelles, că premierul David Cameron a dat asigurări, în numele Marii Britanii, că românii aflați acolo vor putea să rămână și să muncească în Regatul Unit.

Totodată, șeful statului a susținut că David Cameron și-a cerut scuze pentru incidentele xenofobe petrecute după Brexit.

„Am primit asigurări de la premierul Cameron, în numele Marii Britanii, nu în nume personal, că românii vor putea să rămână, vor putea să muncească. Și și-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo”, a declarat Klaus Iohannis pentru Antena 3.

Șeful statului a mai precizat că sunt „foarte multe mize” pentru România în cadrul Consiliului European de la Bruxelles.

„Suntem hotărâți să ne negociem poziția foarte bine, în primul rând, sigur, poziția românilor care lucrează și trăiesc în Marea Britanie”, a afirmat Iohannis.

Președintele a declarat că din discuțiile de până acum purtate pe tema Brexit reiese foarte clar că „nimeni nu a avut un plan B”.

„Acest lucru ne arată că toți s-au așteptat să se voteze pentru ‘remain’ și au fost surprinși de rezultat. Chiar premierul Cameron mi-a confirmat că tabăra ‘leave’ nu are niciun plan concret”, a menționat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis participă marți și miercuri la Bruxelles la reuniunea Consiliului European care are ca temă principală Brexit.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here