David Cameron: Brexit-ul „va amenința securitatea noastră economică și națională”

0

David-Cameron

Premierul britanic, David Cameron, a estimat luni, într-o declarație în fața deputaților, că o eventuală ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană ar constitui o amenințare pentru economia și securitatea țării, relatează AFP.

„Părăsirea Europei ar amenința securitatea noastră economică și națională”, a declarat Cameron în Camera Comunelor, prezentând reformele obținute la Bruxelles. Cu această ocazie el a făcut apel la britanici să voteze pentru menținerea țării în UE la referendumul ce va avea loc pe 23 iunie. Cei care militează pentru ieșirea din UE nu oferă decât „riscuri în vremuri de incertitudine, un salt în necunoscut”, a adăugat Cameron.

„Când este vorba de locurile de muncă ale oamenilor, nu se poate spune doar că totul va fi bine”, a afirmat premierul britanic, subliniind că trebuie să se reflecteze bine la consecințele unui Brexit.

Liderul conservator a avertizat, de asemenea, în legătură cu amenințările militare reprezentate de Rusia și Statul Islamic (SI). „Nu este momentul de a diviza Occidentul”, a spus Cameron.

Declarațiile premierului au loc după ce organizația europeană de coordonare în domeniul poliției Europol a estimat luni că Regatul Unit va fi mai vulnerabil la atentate și la criminalitatea organizată dacă țara decide să părăsească Uniunea Europeană.

Cameron a subliniat, totodată, că votul din 23 iunie va angaja viitorul Regatului Unit definitiv și că nu va fi cale de întoarcere.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here