Majoritatea roșiilor pe care le găsim în piețe sau supermarketuri arată impecabil, dar, din păcate, nu au și un gust pe măsură. Acest lucru este cauzat de faptul că acestea sunt pline de celuloză, hormoni sau fel și fel de substanțe chimice.

Nu doar legumele și fructele din import au aceste probleme, ci si cele vândute de producătorii autohtoni. Mulți dintre aceștia cumpără semințe din import, fiindcă asigură o producție superioară, de multe ori însă în dauna gustului și a calităților nutritive, informează România Liberă.

Astfel, s-a ajuns ca roșia să aibă un gust lemnos și să fie tare și verde pe dinăuntru. Conform experților din Stațiunea de Cercetare Legumicolă de la Buzău, mulți producători folosesc celuloza, substanța care s-ar face vinovată de toate cele enumerate mai sus.

O altă substanță folosită este si L-metionina, care schimbă pur și simplu culoarea roșiei. O face de un roșu aprins, astfel că pare coaptă, cu toate că în interior rămâne verde.

De asemenea, se mai folosesc hormonii. Roșiile au, în acest caz, niste dungi maronii la suprafață, iar în interior nu mai au semințe, ci niște puncte gelatinoase.

Totodată, extrem de răspândită este și ionizarea alimentelor care, astfel tratate, pot să stea mai mult timp pe rafturile magazinelor.

Cum să deosebiți roșiile sănătoase de cele pline de chimicale:

  • roșia nu trebuie să fie ca piatra sau să aibă coaja tare;
  • uitați-vă la cotor, să nu fie dur;
  • culoarea să fie de un roșu deschis, nu spre maroniu;
  • la tăiere, roșia trebuie să fie zemoasă;
  • gustul trebuie să fie dulce-acrișor.

Sursa: Doctorul Zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.