Cea mai mare greșeală pe care o faci când gătești carne de pui

0

Majoritatea gospodinelor sunt de părere că trebuie să spele carnea de pui înainte să o gătească. Specialiștii avertizează că este o mare greșeală care ne poate distruge sănătatea.

„Trebuie să te gândeşti mereu că dacă ai carne de pui crudă pe masă ai putea avea şi Salmonella sau Campylobacter. Dacă vei spăla carnea, vei împrăştia şi aceste bacterii pe suprafeţe din bucătărie. Apa pe care o foloseşti pentru a o curăţa nu este îndeajuns de fierbinte pentru a distruge bacteriile”, spune cercetătoarea Jennifer Quinlan, profesoară la Drexel University, potrivit gustarte.ro.

Specialista a realizat un studiu care demonstrează că oamenii din întreaga lume spală carnea și cred că este o metodă bună de a îndepărta bacteriile.

„Oamenii sunt obişnuiţi să spele carnea de pui din diverse motive. Unii se gandesc ca astfel distrug germenii, alţii că îndepartează impurităţile. Ceea ce este greşit. Bacteriile vor fi distruse doar în timp ce carnea ajunge la temperaturi mari, atunci când e fiartă sau când ajunge în cuptor”, a mai explicat Jennifer Quinlan.

loading...
loading...
loading...
loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here