Ardeii pot fi consideraţi vedetele acestui sezon, nu? Indiferent de cum preferați să îi consumaţi, trebuie să cunoașteți multitudinea de beneficii pentru sănătate ale consumului de ardei.

Pentru a te bucura de toate calitățile nutriționale spectaculoase, ardeii trebuie să fie proaspeţi, adică să aibă o culoare intensă şi pielea întinsă, fără pete. Totuși, proprietățile lor rămân intacte și după ce îi murăm sau îi coacem pe plită.

Principala substanţă activă din ardei se numeşte capsaicină şi dă culoarea legumei, cea mai multă fiind în cei roşii. Aceasta este un anticoagulant eficient, care ajută la prevenirea infarctului miocardic şi a atacului cerebral.

Toate soiurile de ardei conţin vitamina C în cantităţi uriaşe, însă ardeiul gras verde are de două ori mai multă vitamina C decât citricele, iar ardeiul roşu iute conţine cu 330% mai multă vitamină C decât o portocală.

De asemenea, găsim în compoziția ardeiului vitamina B6 și vitamina K. Vitamina A este şi ea prezentă, beta-carotenul fiind un antioxidant foarte puternic, care contracarează efectele radicalilor liberi şi reduce daunele pe care aceştia le produc arterelor, nervilor şi ţesuturilor.

Ardeiul roşu este mai sănătos decât cel verde, cu o cantitate de vitamine A şi C de două ori mai mare.

Ardeii copți se păstrează la frigider în pungi de plastic, nespălaţi, până la şapte zile, fără a-şi pierde prospeţimea. Ardeii dulci pot fi congelaţi fără să fie opăriţi. Totuși, ardeii copţi şi curăţaţi de coajă, sunt mai uşor de digerat, fiind recomandați în special pentru cei care au probleme cu stomacul.

Cum se prepară ardeii copți

Ardeii se coc, apoi se pun într-o pungă etanş şi se lasă 15 minute să se aburească. Se scot din pungă şi se dă jos coaja. Se scot cotorul şi seminţele, se scurg şi se aşează porţionat în pungi. După răcire, se aşează în congelator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.