manuela-prajea

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a felicitat-o pe Manuela Prajea, profesor de matematică la Colegiul Naţional „Traian” din Drobeta Turnu-Severin, pentru performanţa de a ajunge printre primii profesori nominalizaţi pentru premiul Global Teacher Prize 2016.

Cei doi au discutat despre competiţia internaţională la care participă Manuela Prajea, dar şi despre mecanismele care pot fi utilizate pentru a aduce inovarea în procesul de educare. În acest sens, au fost atinse două subiecte importante: masteratul didactic, despre care ministrul Adrian Curaj a menţionat că este o componentă importantă în ceea ce priveşte resursa umană din învăţământul preuniversitar, şi noul cadru curricular la care lucrează reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ai Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei şi specialişti cooptaţi în cadrul echipelor de lucru.

„Este esenţial să aducem inovarea în procesul de predare-învăţare, în modul în care profesorii noştri livrează conţinuturile, dar şi în ceea ce priveşte conţinuturile educaţionale puse la dispoziţia profesorilor şi a elevilor”, a declarat Adrian Curaj.

Ministrul Educaţiei i-a propus profesoarei Manuela Prajea să fie alături de Ministerul Educaţiei şi să îşi aducă expertiza în demersurile care vizează cadrul curricular.

Mai mult, ministrul Adrian Curaj şi-a declarat sprijinul pentru Manuela Prajea în competiţia Global Teacher Prize 2016, lansând public un apel pentru promovarea excelenţei româneşti: „Mă alătur campaniei de sprijinire a doamnei profesor Manuela Prajea în acest concurs pentru că, prin toate eforturile sale, este un bun ambasador al României. Va invit pe toţi să îi fim alături pe Twitter, pentru că este un mecanism foarte important în aceasta competiţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.