basescu-discurs

Bugetul pe anul 2016 este bugetul lui Victor Ponta, iar Guvernul de tehnocrați a urmat întocmai instrucțiunile PSD și PNL, a susținut președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, vineri, într-o conferință de presă.

„Bugetul pe 2016 este bugetul lui Victor Ponta. Nu înțeleg care este deosebirea între ce ar fi făcut Victor Ponta și ce au făcut tehnocrații. Guvernul a urmat întocmai instrucțiunile PSD și PNL. A fost votat fără amendamente care să schimbe cumva viziunea celor două partide, dar el are două caracteristici extrem de grele. Una este că investițiile sunt de numai 5,1% din PIB, în timp ce, comparând cu cel mai greu an de criză, 2010, atunci investițiile au fost 6,8% din PIB. (…) Iar a doua arată un pas înapoi, arătând că tehnocrații sunt pregătiți să facă orice numai să stea pe scaunele de acolo — deficitul bugetar. Dacă anul acesta trebuia să avem un deficit de 1,2%, iată că tehnocrații reușesc să vină la un deficit de 3%, 2,95%. Este o decizie prin care noi îndepărtăm România de atingerea obiectivului de a intra în euro-zonă în condițiile în care Europa are tendința de separare a zonei euro de zona non-euro. Și ridicolul situației este că vin tehnocrații și vor avea un deficit bugetar mai mare decât au avut politicienii”, a afirmat Traian Băsescu.

În opinia sa, „pentru tehnocrați a fost mai scumpă ideea de a fi miniștri decât de a-și servi țara”.

Întrebat dacă își menține aceeași părere bună despre Dacian Cioloș, Traian Băsescu a răspuns: „Da, părerea ca tehnician mi-o mențin, ca și comisar european mi-o mențin, dar, din păcate, a venit tehnician și s-a făcut politruc, asta e viața. (…) Primul lucru care l-a influențat a fost dorința ca, prin orice mijloace, să rămână prim-ministru. Eu, dacă aș fost chemat ca tehnocrat, nu aș fi acceptat să-mi spună partidele: te-am chemat ca tehnocrat, dar uite condițiile în care te votăm”.

Traian Băsescu este de părere că Guvernul Cioloș va rezista în funcție până la alegerile parlamentare din 2016, întrucât „va face tot ce politicienii îi vor cere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.