aura-raducu_

Absorbția fondurilor europene este în acest moment de 60% și se estimează că ar putea ajunge la 70% pe cadrul financiar 2007-2013, a susținut, joi, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu.

„În momentul de față, gradul de absorbție este de 60%. El, de fapt, va fi calculat abia la sfârșitul anului viitor, pentru că între timp mai putem face plăți. Beneficiarii fac plăți până la finele acestui an, dar ei le transmit în anul viitor. În februarie o să avem o cifră mai exactă, sperăm să ajungem la 70%”, a precizat Aura Răducu.

Ministrul a afirmat că dorește să facă o simplificare în procesul de atragere a fondurilor, care să ducă la creșterea gradului de absorbție a banilor europeni.

„Dorim să facem o simplificare. Acesta este un lucru extraordinar care ar putea duce la creșterea gradului de absorbție și la implementarea unor proiecte cu impact mai mare în ceea ce privește dezvoltarea economică și socială. Dorim să avem o metodologie mai clară”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, și ministrul fondurilor europene, Aura Răducu, au participat, joi, la deschiderea oficială a reuniunii grupului de comunicatori ai politicii de coeziune (grupul INFORM).

Comunicatorii politicii de coeziune de la nivelul statelor membre UE se întâlnesc de două ori pe an în cadrul grupului INFORM, coordonat de Direcția Generală pentru Politică Regională a Comisiei Europene.

Reuniunea din luna decembrie de la București este cea de-a 16-a întâlnire a grupului, de la constituirea sa în 2006.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.