10-brad-craciun-11-milioane-usd-emiratele-arabe

An de an, capitalele lumii, bijutierii celebri și marile magazine se întrec în expunerea celor mai frumoși și luxurianți brazi de Craciun din lume, valoarea acestora depășind cu mult nu doar bugetul, ci și imaginația oamenilor de rând.

Înălțimi amețitoare, podoabe copleșitoare din metale nobile, pietre prețioase și semiprețioase – toate acestea contribuie la crearea unor brazi unicat, adevărate bijuterii ce stârnesc uimirea și admirația trecătorilor.

Uite un top 7 al celor mai scumpi și luxoși brazi din întreaga lume:

1. În anul 2010, celebra casa de bijuterii, Tiffany & Co, a expus cel mai scump brad de Crăciun din Europa chiar în fața Domului din Milano. Împodobit cu peste 100,000 de lumânări electrice și cu ornamente unicat create de una dintre cele mai mari case de bijuterii din lume, bradul a costat nici mai mult, nici mai puțin de 450,000 USD.

3-brad-craciun-tiffany-and-co-domul-din-milano-italia

2. În clasamentul celor mai scumpi brazi de Crăciun din lume, se afla și creația bijutierului Steve Quick,  a cărui valoare depășește suma de un milion de dolari. Pomul cu înălțimea de 1,5 metri, a fost confecționat din aur galben de 18 k și împodobit cu diamante rotunde de 250 de carate. De asemenea, bijutierul Steve Quick a adăugat în vârful bradului o stea din platină, încrustată cu un diamant de 4,52 k. Steaua este detașabilă, astfel încât să poată fi purtată în calitate de pandantiv de către proprietarul luxosului pom de Crăciun.

Steve-Quick-Jeweler-Christmas-tree-710x400

3. Mărimea nu contează – o dovedește bradul de Crăciun confecționat, în 2007, de unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Japonia. Deși nu depășește 35 de cm în înălțime, bradul confecționat din trandafiri și încrustat cu 408 diamante, în greutate de 100 k, a fost evaluat la colosalul preț de 1,8 milioane USD. În această sumă, cumpărătorul bradului unicat a primit și un ursuleț din pluș care poartă un medalion bătut cu briliante.

2004167063_1d7b4804aa_o

4. Unul dintre cei mai spectaculoși și scumpi brazi de Crăciun din lume a fost expus în gara din Zurich, Elveția. Înalt de 15 metri și împodobit cu 5000 de ornamente din cristale Swarovski, bradul elvețian unicat a fost evaluat la aproximativ 4 milioane USD.

zurich-christmas-005

5. În anul 2012, bijutierul japonez Ginza Tanaka a dezvăluit un brad din aur, de 2,4 metri înălțime, împodobit cu 50 de ornamente ce reprezintă personaje din desenele animate Disney. Ineditul brad de Craciun a fost creat în colaborare cu Disney Japonia, pentru a comemora împlinirea a 111 ani de la nașterea lui Walt Disney. Bradul din aur masiv, în valoare de 4,2 milioane USD, a fost expus în magazinul bijutierului japonez.

ginza-tanaka-gold-christmas-tree

Bradul din aur de peste 4 milioane de dolari nu este prima creație de gen a japonezului Ginza Tanaka. Acesta a mai creat și alti brazi unicat din aur masiv cu prețuri ce depășesc suma de 1 milion USD.

6. Cel mai înalt și impunător brad de Crăciun din cristale Swarovski din întreaga lume a fost inaugurat în anul 2010, în Honk Kong. Creat din peste 20 de milioane de cristale în nuanțe de auriu și argintiu, bradul de 30 de metri înălțime lumina noaptea, trecând printr-o paletă variată de culori, creând un efect magic în piața din Hong Kong.

7. Titlul de cel mai scump brad de Crăciun din lume este deținut de pomul de 13 metri înălțime expus, în 2010, într-un hotel din Adu Dhabi, Emiratele Arabe. Evaluat la 11 milioane de dolari, bradul artificial opulent a fost împodobit cu 181 de globuri încrustate cu diamante, smaralde, safire, perle și alte pietre prețioase. Pe lângă acestea, în cel mai scump brad din lume au fost agățate adevărate bijuterii (ceasuri, brățări, cercei și coliere), dar și fundițe din aur și argint.

10-brad-craciun-11-milioane-usd-emiratele-arabe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.