catalin_predoiu

Copreședintele PNL Vasile Blaga a anunțat luni că prim-vicepreședintele liberalilor Cătălin Predoiu este propus președinte interimar al organizației de București, arătând că acesta rămâne și propunerea pentru funcția de prim-ministru.

„Am decis ca Bucureștiul să aibă un singur președinte. (…) Dl Cătălin Predoiu este propus și sunt convins că va fi votat ca președinte interimar al organizației de București”, a spus Vasile Blaga, după Comisia de unificare a PNL, arătând că această propunere a fost votată în unanimitate în această ședință.

Vasile Blaga a subliniat că Predoiu rămâne propunerea liberalilor pentru funcția de premier.

„Dl Cătălin Predoiu rămâne propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru și cu el vom defila în campania electorală de anul viitor pentru alegerile generale. (…) În același timp, domnia sa a propus — și noi am fost de acord — trei piloni de la care pornește reorganizarea Bucureștiului, în sensul în care într-o anumită perioadă de timp să avem conduceri unice și în sectoare, să avem cei mai buni candidați pentru fiecare sector în parte, cu criteriile de integritate de desemnare a candidaților în față și să facem în continuare cercetări și în primăvara anului viitor pentru a ajunge la cele mai bune soluții pentru a câștiga Bucureștiul și cât mai multe sectoare din București”, a arătat Blaga.

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a precizat că va propune un plan de reformă și de accelerare a fuziunii care se sprijină pe trei piloni, unul vizând aplicarea „la sânge” a criteriilor de integritate și profesionalism pentru candidații la alegeri.

„Am primit astăzi un mandat din partea Comisiei de unificare de a prezenta Consiliului un plan de reformă și de accelerare a fuziunii în cadrul organizațiilor din București. (…) Acest plan pe care îl vom prezenta după ce vom discuta în organizații (…) trebuie să se sprijine pe trei piloni: unu este principiul celei mai bune candidaturi (…), al doilea principiu este unificarea organizațiilor, împlinirea fuziunii până la nivelul șefului de organizații. Acest lucru trebuie făcut cu echilibru, cu tact, dar cât mai repede cu putință începând cu anul viitor. Al treilea principiu pe care îl am în vedere este aplicarea criteriilor de integritate și profesionalism la sânge în toate organizațiile pentru toate funcțiile, inclusiv pentru candidaturi”, a spus Predoiu.

Cătălin Predoiu a exclus o posibilă candidatură la Primăria Capitalei.

„Nu este aici de a trece de la un proiect la altul, nu este vorba de a cumula o funcție în plus, este vorba de a-mi aduce contribuția și eu alături de colegi la efortul pentru alegerile locale”, a susținut prim-vicepreședintele PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.