ULTIMA ORĂ! Dan Șova a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită și trafic de influență

0

Dan-Sova-achizitii-publice-ordin

UPDATE 16:15

Dan Şova a fost reţinut, joi, de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 3 decembrie 2015, a inculpatului ȘOVA DAN-COMAN, senator, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Măsura preventivă a fost dispusă de procurori, având în vedere că, raportat la calitatea de senator a celui menționat, a fost îndeplinită condiția prevăzută în Constituția României, în sensul în care plenul Senatului a încuviințat cererea de reținere și arestare preventivă în legătură cu infracțiunea reținută în sarcina inculpatului Șova Dan-Coman.
În ordonanța de reținere se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Șova Dan-Coman a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. (detalii în comunicatul nr. 1822 din 19 noiembrie 2015).

Inculpatului Șova Dan-Coman i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Acesta va fi prezentat, la data de 3 decembrie 2015, la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată în comunicatul DNA.

UPDATE 12:30

Senatul a încuviințat reținerea și arestarea preventivă a senatorului social-democrat Dan Șova, aprobând solicitarea ministrului Justiției cu 95 de voturi „pentru” și 30 de voturi „împotrivă”.

„Procedând la numărarea voturilor exprimate de către senatori, prin vot secret cu bile, în conformitate cu art. 135 și 136 din Regulamentul Senatului, (…) Comisia de numărare a voturilor a constatat următoarele: numărul total al senatorilor — 165; număr total de voturi exprimate — 127, din care voturi ‘pentru’ — 95, iar voturi contra — 30 și voturi anulate — două. Ca urmare a faptului că, în urma votului exprimat, a fost întrunit votul majorității senatorilor prezenți, (…) Senatul încuviințează reținerea și arestarea preventivă a dlui senator Șova Dan”, a anunțat, de la Tribuna Senatului, senatorul Laurențiu Coca.

Președintele de ședință, Ioan Chelaru, a menționat că Hotărârea Senatului de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova va fi transmisă ministrului Justiției.

Comisia juridică a Senatului a dat, în 24 noiembrie, un aviz favorabil cererii Justiției în cazul lui Dan Șova.

Conform Direcției Naționale Anticorupție, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here