Victor_Ponta_la_Palatul_Parlamentului_-_03.03.2014_(6)_(12924373184)

Victor Ponta, fostul premier al României, a criticat acțiunile guvernului condus de Dacian Cioloș și a anunțat când vor depune moțiunea de cenzură.

„Dezastrul administrativ cauzat de Întreruperea sistemului electronic de achiziții publice SEAP, din cauza exclusivă a incompetenței Guvernului de tehnocrați, este după părerea mea cel mai întemeiat și corect motiv pentru depunerea unei moțiuni de cenzură imediat după 15 iunie!

Faptul că întreagă țara e blocată dintr-o cauza clară de incompetența și delăsare reprezintă o situație atât de gravă încât Parlamentul trebuie să o sancționeze (prin moțiune de cenzură dar și o Comisie specială de anchetă)!

Să vă explic de ce:

Transpunerea Directivelor europene privind achizițiile publice a fost realizată de Guvern în cursul anului 2015/ a fost astfel trimis ls Parlament sub formă pachetului legislativ în luna Octombrie / în mod absolut firesc în timpul dezbaterii parlamentare Guvernul avea posibilitatea și obligația să pregătească toate actele normative subsecvențe privind normele și procedurile de aplicare! Dar surpriză-când legile au fost adoptate de Cameră Deputaților și publicate în Monitorul Oficial s-a constatat că Guvernul pur și simplu nu a făcut nimic / și astfel Sistemul electronic de achiziții publice a fost suspendat din cauza lipsei normelor de aplicare!

Ce înseamnă suspendarea Sistemului ?!? Toate instituțiile publice din România ( școli, spitale, primarii, alte autorități locale, case de bătrâni, pompieri , Cnadnr, etc) dar și cei care eventual doreau să deruleze programe finanțate din fonduri europene au două opțiuni:
1. Nu achiziționează nimic până pe 15 iunie și pun lacătul pe toate aceste instituții-ceea ce clar reprezintă infracțiunea de abuz în serviciu
2. Achiziționează prin încredințare directă , fără a folosi SEAP-și deci iar sunt pasibili de abuz în serviciu

– doar că fapt divers cred că și ofițerii SPP care fac coloană de la București la Sibiu sau care merg cu pistoalele pe bicicletă trebuie să cumpere benzină prin SEAP-ghinion

Domnule Klaus Iohannis- INCOMPETENȚA UCIDE-și Guvernul Dvs e profund vinovat de asta! Sau mai bine zis dvs personal-nu cred însă că va interesează prea tare asta cât timp avioanele și cazările dvs în străinătate nu sunt achiziționate prin SEAP”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.