vlad-voiculescu

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 20 mai, decretul pentru numirea domnului Vlad Vasile Voiculescu în funcţia de Ministru al Sănătăţii, anunță Administrația Prezidențială.

Vlad Voiculescu va depune jurământul de învestire în funcţia de Ministru al Sănătăţii vineri, la ora 14:00.

Premierul Cioloș a declarat la Realitatea TV că a ezitat în această perioadă „între un om din sistem, care să cunoască sistemul şi să vină cu o propunere de reformă, şi unul din afară care să cunoască sistemul, dar care să vină cu o viziune, cu echidistanţă, dată fiind situaţia, aşteptările din partea societăţii, tensiunile din sistemul medical. Am decis să-mi asum un risc şi să vin cu această propunere”, a spus Cioloş, precizând că Vlad Voiculescu este un economist, care de câţiva ani a avut ocazia să cunoască sistemul medical, cu care a lucrat ca reprezentant al societăţii civile”.

Vlad Voiculescu este economist și a ocupat funcția de director de Cabinet al ministrului Finanţelor. El este iniţiatorul „Reţelei Citostaticelor”, sistemul care aducea gratuit medicamente pentru bolnavii din România.

Numirea lui Voiculescu vine pe fondul crizei privind dezinfectanţii diluați din spitale și după demisia lui Patriciu Achimaş-Cadariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.