telefon

Te-ai întrebat vreodată dacă telefonul tău este ascultat? Există câteva indicii care te pot face să-ţi dai seama, foarte repede, dacă mobilul tău este interceptat.

Iată câteva semne care, spun specialiştii, pot arăta dacă telefonul tău este ascultat:

∇ Principalul indiciu care ar putea arăta că ai telefonul ascultat este timpul în care se consumă bateria. Cu alte cuvinte, dacă telefonul tău se descarcă foarte repede sau se supraîncălzeşte este posibil să îţi fie ascultat.

∇ Dacă în timpul converaţiilor auzi zgomote ciudate, foşnituri sau ecouri, este, de asemenea, foarte probabil ca telefonul să fie interceptat.

∇ Dacă, în timpul căutării unei reţele, mobilul tău găseşte operatori neobişnuiţi sau un şir de cifre, poţi avea telefonul ascultat.

∇ Dacă ecranul telefonului se aprinde fără motiv.

Cartelele prepay sau abonamentele nu sunt sigure. De fapt, nimic nu e sigur. Contează doar aparatul pe care îl foloseşti. De exemplu, smartphone-urile sunt cel mai uşor de interceptat.

„Dacă ai portul bluetooth-ul pornit, oricine din jurul tău îţi poate instala un program de tip spion. În momentul în care avem o asemenea aplicaţie pe telefon, aceasta trimite un semnal celui care a instalat-o, îi sună de fapt telefonul şi lui, iar el ascultă ca şi cum ar fi a treia persoană”, spune Anca Georgescu, inginer IT, conform observator.a1.ro.

Tehnologia este atât de avansată, explică experţii, încât puţini sunt cei care se pot îndoi de siguranţa convorbirii.

6 COMENTARII

  1. Lasati prostiile.

    Confrom legii TOATE convorbirile telefonice sunt inregistrate si stocate pentru cel putin 6 luni.
    De asemenea este destul de lejer sa se intercepteze atat convorbirile telefonice cat is cele ‘face to face’.
    Echipamentul se poate cumpara online, probabil nu neaparat din Romania, unde serviciile sunt in cam tot ce misca, inclusiv legislatie. Dar un eBay sigur are tot ce e necesar.

    Se poate cripta/proteja convorbirea sau se poate folosi un chat (mult mai safe) criptat (ex: Pidgin in Linux Tails sau Xubuntu).
    Asta insa te va feri doar de activitatile unor privati / hackeri curiosi dar poate atrage atentia ‘serviciilor’.

    Pana la urma cel mai sigur e sa nu ai chestii de ascuns, pe Internet si chiar si in ‘real’ nu exista 100% in siguranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.