Money seized by German customs agency Zoll during anti-money laundering operation is displayed before agency's annual statistics news conference in Berlin

În luna martie 2016, indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a
înregistrat valoarea de 59,7 puncte, în creștere cu 4,2 puncte față de luna anterioară. vMajorarea s-a datorat ambelor sale componente.

Astfel, indicatorul condițiilor curente a fost de 68,3, valoare în creștere cu 6,3 puncte, iar
indicatorul anticipațiilor a crescut cu 3,3 puncte la valoarea de 55,5 puncte.vÎn ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni a consemnat un curs anticipat de 4.4500 (față de 4.4600 în luna anterioară), iar pentru orizontul de 12 luni de 4.4550 (față de 4.4500 în exercițiul anterior).

Rată anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (aprilie 2017/aprilie 2016) a înregistrat o valoare mediană de 1,50% (valoare în creștere cu 0,50 pp față de exercițiul
anterior).

De remarcat faptul că 73% dintre participanți anticipează majorarea ratelor de dobândă pentru scadențele scurte (ROBOR 3M), iar 85% anticipează majorarea ratelor de dobândă pentru scadențele pe termen mediu (5 ani).

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică, a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 reprezentând un indicator prin care dorește să cuantifice anticipațiile analiștilor finaniari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni iar participanții sunt membri ai CFA România și candidații pentru nivelurile ÎI și III ale examenelor CFA, se arată în comunicatul remis de CFA România-asociația profesională a analiștilor financiari certificați internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.