heart-attack

Știați că principala cauză de deces în lume sunt atacurile de cord? Modul stresant de viață și mâncarea nesănătoasă sunt principalii factori pentru care acesta boală a devenit atât de comună și atât de periculoasă în ultimii ani.

Alegând un stil de viață sănătos și încercarea de a reduce nivelul de stres în viață vă poate ajuta să vă protejați de insuficiență cardiacă. La fel de important este însă să recunoașteți simptomele care preced un atac cardiac cu o lună înainte să se petreacă deoarece acesta vă poate salva viața.

Uite care sunt simptomele care ar putea prevesti un atac de cord:

Oboseală

În cazul în care arterele se îngustează inima primește mult mai puțin sânge decât are nevoie. Acesta lucru te poate face să simți tot timpul o oboseală și o somnolență puternică.

Dificultăți de respirație

Când inima primește mai puțin sânge, plămânii nu vor putea să funcționeze normal și vor primi mai puțin oxigen. Cele două organe depind unul de celălalt și orice disfuncționalitate a unuia îl afectează și pe celălalt. Așa că dacă au apărut problemele de respirație este mai bine să consultăm un medic cât mai curând posibil deoarece este posibil ca timpul până la un infarct să fie destul de scurt.

Slăbiciune

Atunci când apare dintr-o dată senzația de slăbiciune în tot corpul înseamnă că arterele se îngustează din ce în ce mai mult și nu permit circulația sângelui în mod corespunzător. Din această cauză mușchii nu primesc cantitatea de sânge de care au nevoie, ceea ce poate duce chiar și la o căzătură fără nici un motiv aparent.

Amețeli și transpirație rece

Îngustarea vaselor de sânge face ca fluxul de sânge către creier să fie limitat. Acest lucru va determina la început amețeli și transpirații reci. Aceste simptome nu trebuie ignorate deoarece sunt un mare pericol pentru viață.

Presiune în piept

Dacă apar simptomele unui atac de cord sunt șanse mari să simțiți un disconfort în piept, care să se manifeste fie ca o durere minoră sau ca o presiune. Aceste senzații vor crește constant până la producerea atacului de cord.

Senzație de gripă sau răceală

Dacă simțiți ca și cum ați avea dintr-o dată și fără motiv simptome de gripă sau răceală, aceste senzații se pot datora atacului de cord care este gata să se producă în curând. În multe cazuri, cei care au suferit atacuri de cord au simțit că au dezvoltat o răceală cu doar câteva zile înainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.