kerry

Presupusul test nuclear nord-coreean este „un act extrem de provocator” care ameninţă pacea internaţională şi securitatea, a declarat miercuri seară secretarul de Stat american, John Kerry, avertizând că Statele Unite nu vor tolera acumularea de către Coreea de Nord a armelor nucleare.

„Acest act extrem de provocator reprezintă o ameninţare gravă la adresa păcii şi securităţii pe plan internaţional”, a declarat John Kerry, conform site-ului agenţiei AP.

„Este vorba de o încălcare flagrantă a mai multor rezoluţii ale Consiliului de Securitate ONU”, a subliniat Kerry.

„Nu vom accepta un stat nord-coreean dotat cu armament nuclear, iar testele de acest fel nu fac decât să ne consolideze determinarea”, a insistat John Kerry.

Coreea de Nord susţine că a testat o bombă cu hidrogen, după ce a pretins în alte rânduri că a dezvoltat focoase nucleare. Informaţiile nu au putut fi confirmate din surse independente, iar specialiştii au dubii că regimul de la Phenian ar fi dobândit o astfel de tehnologie, considerând că este vorba mai degrabă de o campanie de propagandă.

Experţii internaţionali au dubii că regimul de la Phenian a testat vreo bombă cu hidrogen, considerând că este vorba de o nouă minciună lansată în scop propagandist, după numeroase alte exagerări privind presupusul arsenal nuclear nord-coreean.

Preşedinţia Statelor Unite nu a putut confirma ipoteza prezentată de regimul Kim Jong-Un, iar serviciile secrete sud-coreene cred că este posibil ca regimul stalinist să mintă din nou, în scop de propagandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.