riduri

Te-ai gândit vreodată că micile obiceiuri zilnice, precum cele de îngrijire sau cele alimentare, pot contribui decisiv la îmbătrânirea prematură a pielii tale? Sunt gesturi pe care le faci zi de zi, fără să îți dai seama, și care contribuie, mai mult sau mai puțin, la degradarea tenului tău.

Trecerea timpului este inevitabilă, dar modul în care anii își lasă amprenta pe chipul și corpul tău depinde și de obiceiurile zilnice. Iată care sunt obiceiurile care te îmbătrânesc mai repede:

1. Alimentația nesănătoasă
Programul de lucru, responsabilitățile zilnice s-ar putea să nu-ți permită să gătești zilnic și atunci mănânci în grabă ceea ce ai la îndemână. Semipreparate, alimente congelate sau gătite instant în cuptorul cu microunde ar trebui să fie alegeri ocazionale, nu de zi cu zi.

Un alt obicei frecvent asociat de multe ori stresului este sa îți umpli farfuria cu multă carne, alimente bogate în grăsimi, făina albă și zaharuri rafinate. Acestea provoaca inflamații, creștere în greutate și cresc colesterolul rău.

Bea sucuri naturale din portocale, lămâie, ananas și căpșuni. Încearcă în fiecare zi să mănânci o salată bogată și diversificată care să conțină legume proaspete, carne slabă, pește și nuci. Trebuie, totodată, să renunți la sare și la zahărul rafinat. Se va vedea diferența în oglindă.

2. Stresul și emoțiile negative
Suferința constantă și îndelungată este unul dintre factorii principali ce stau la baza procesului de îmbătrânire. Stresul care se manifestă zilnic, devine cronic și poate scădea semnificativ calitatea vieții. În timp, ajungi să nu te mai poți bucura nici de cele mai simple lucruri, cum ar fi compania persoanelor dragi sau acele momente de fericire pură și simplă.

Dacă te lași acaparat de suferință și tristețe, sănătatea ta va fi profund afectată. Depresia este întotdeauna însoțită de probleme de natură fizică: migrene, afecțiuni digestive etc. Această combinație dintre suferința fizica și cea psihică are ca rezultat un proces rapid de îmbătrânire. Este o consecință inevitabilă.

Învata să îți controlezi nivelul de stres. Stabilește-ți un set de priorități și încearcă să duci o viață liniștită. Cultivând emoții pozitive, echilibrul interior se va traduce prin frumusețe exterioară.

3. Deshidratarea
Hidratarea corespunzătoare este vitală pentru sănătatea întregului corp și a pielii și, de asemenea, pentru bunăstarea generală. Apa ajută la funcționarea optimă a organismului, eliminând toxinele și toate substanțele dăunătoare ce provoacă inflamații și o îmbătrânire prematură.

Este important să bei între 6 și 8 pahare cu apă pe zi. Dacă nu te încântă gustul apei simple, adăugă puțin suc de lămâie.

4. Monotonia
Fiecare are obligații zilnice, dar este important să facem unele schimbări din când în când pentru a nu ne lăsa copleșiți de rutină. Monotonia, absența unor noi stimuli care să ne ajute să învățăm și să evoluăm duc la scăderea activității corpului și a creierului.

O viață fără anumite imbolduri și motive de entuziasm te poate face să te simți deprimat și lipsit de motivație. Creierul are nevoie de stimulente zilnice pentru a se menține tânăr și sănătos.

5. Insomnia
Insomnia accelerează procesul de îmbătrânire. Un somn liniștit și de durată te ajută să te trezești odihnit și revigorat. Urmează sfaturile de mai jos pentru a te bucura de un somn adecvat:

– Servește o cină ușoară cu cel puțin două ore înainte de culcare;
– Închide calculatorul și telefonul cu două ore înainte de culcare;
– Să faci o plimbare scurtă de o jumătate de oră;
– Să faci un duș fierbinte;
– Citește o carte ce te relaxează și lasă somnul să vină de la sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.