canstockphoto9788950

Bogați în antioxidanți și substanțe cu proprietăți antiinflamatorii, fulgii de ovăz sunt ideali pentru îngrijirea pielii. Aceștia au numeroase beneficii: calmează iritațiile, previn uscarea pielii, tratează arsurile solare, vindecă eczemele și, de asemenea, funcționează ca un demachiant delicat pielii.

Fulgii de ovăz pot fi folosiți atât în retețe pentru îngrijirea tenului, cât și a pielii în general.

Uite câteva modalități de folosire a fulgilor de ovăz:

1. Demachiant

Pune niște fulgi de ovăz în iaurt, adaugă o linguriță de miere și omogenizează bine. Aplică amestecul pe față și masează ușor, apoi clătește. Vei obține o curățare profundă a pielii.

2. Prevenirea tenului uscat

Fulgii de ovăz sunt un mod eficient de a preveni pielea uscată. O mască bună pentru tenul uscat este următoarea: amestecă o banană cu un pic de lapte cald și o ceașcă de fulgi de ovăz. Aplicați-o pe față și pe gât, lăsați-o să acționeze 15 minute și apoi clătiți.

3. Exfoliere

În îngrijirea pielii, exfolierea este o etapă extrem de importantă. Puteți face un scrub facial pentru a elimina celulele moarte prin amestecarea a 2 lingurițe de zahăr brun, o jumătate de avocado pasat, 2 linguri fulgi de ovăz și câteva picături ulei esențial de trandafir. Puteți să îl folosiți atât pe ten cât și pe corp.

4. Îngrijirea tenului gras

Și tenul gras poate beneficia de pe urma fulgilor de ovăz. Amestecați o ceașcă de fulgi de ovăz cu o lingură de iaurt și o bucată de castravete proaspăt ras. Aplicați masca pe față pentru a reduce excesul de sebum.

5. Reducerea ridurilor

Fulgii de ovăz ajută la reducerea ridurilor. Se amestecă o jumătate de cană de fulgi de ovăz cu 2 albușuri bătute spumă și apă caldă cât să obțineți o pastă. Așteptați câteva minute, apoi aplicați-o pe față și lăsați-o să acționeze 15 minute. Se clătește cu apă călduță. Folosiți-o regulat pentru a preveni și atenua ridurile și semnele de îmbătrânire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.