traian-basescu

Fostul președinte Traian Băsescu consideră că președintele Nicolae Timofti se află într-o situație „extrem” de dificilă în încercarea de a forma un Guvern acceptabil pentru Republica Moldova, menționând că acesta are posibilitatea să joace pe cartea europeană și să desemneze un premier „curat” și acceptat ca partener european.

„După încercarea eșuată în Parlament de a forma un Guvern acceptabil, președintele Nicolae Timofti este într-o situație extrem de dificilă: ori cedează în favoarea intereselor mărunte ale liderilor proeuropeni și-l desemnează pe Plahotniuc să formeze Guvernul, ori joacă pe cartea europeană și desemnează un premier, din aceeași majoritate parlamentară, dar curat și acceptat ca partener european. Sper că va reuși prin negociere să treacă peste constrângerile generate de deciziile Curții Constituționale”, afirmă marți Traian Băsescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Conform lui Traian Băsescu, Guvernul Sturza ar fi fost „indiscutabil” o soluție acceptabilă pentru țară, pentru cetățenii Republicii Moldova și pentru Bruxelles.

„N-a fost să fie, pentru că liderii partidelor autointitulați a fi proeuropeni și-au dat din nou în petec probând că nu au nimic comun nici cu proeuropenismul și nici cu interesele țării lor. Îi mână doar interesele și ambițiile personale sau cel mult interesele de partid, dar de prea puține ori interesul național”, spune Traian Băsescu.

Fostul președinte susține că România nu vrea la frontiera de Est un Guvern susceptibil a fi controlat de Moscova.

„De ce ne interesează R.Moldova? Pentru că, dincolo de motivația istorică și culturală, nu vrem la frontiera de Est un Guvern susceptibil a fi controlat de Moscova”, precizează fostul șef de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.