6125324-3x2-940x627

Yanis Varoufakis, ministrul grec de Finanțe, și-a anunțat demisia în această dimineață, după ce populația elenă a respins categoric măsurile de austeritate propuse de creditorii internaționali.

Yanis Varoufakis a postat un mesaj pe site-ul lui în care a precizat că „referendumul din 5 iulie va rămâne în istorie ca un moment unic în care o mică ţară europeană s-a ridicat împotriva sclaviei datoriilor”.

„Ca toate luptele pentru drepturi democratice, această respingere istorică a ultimatumului Eurogrupului din 25 iunie vine cu un preţ. Prin urmare, este esenţial ca imensul capital acordat Guvernului nostru de splendidul NU să fie imediat investit într-un DA pentru o soluţionare adecvată – un acord care implică restructurarea datoriei, mai puţină austeritate, redistribuirea în favoarea celor nevoiaşi şi reforme reale”, a mai spus fostul ministru.

El a mai afirmat că „la scurt timp după anunţul rezultatelor referendumului, am fost informat despre o anumită preferinţă a unora dintre participanţii la Eurogrup şi presupuşi parteneri pentru absenţa mea la întâlnirile lor; o idee despre care premierul a considerat că l-ar putea ajuta să ajungă la un acord. Din acest motiv, părăsesc Ministerul de Finanţe astăzi”.

„Consider că este datoria mea să îl ajut pe Alexis Tsipras să exploateze, aşa cum consideră potrivit, capitalul pe care poporul grec ni l-a acordat prin referendumul de ieri. Şi voi purta dezgustul creditorilor cu mândrie”, a explicat ministrul în mesajul postat pe site.

„Îl voi susţine deplin pe premierul Tsipras, pe noul ministru de Finanţe şi Guvernul nostru. Efortul supraomenesc de a onora curajosul popor al Greciei şi faimosul OXI (NU) pe care l-a spus democraţilor din toată lumea este abia la început”, a fost concluzia lui Yanis Varoufakis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.