Camera Deputaților a adoptat, miercuri, Noul Codul Fiscal. Aleșii au votat cu 306 voturi „pentru” un TVA de 19 %, începând cu 1 ianuarie 2016.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că noul Cod Fiscal cuprinde măsuri care vor ajuta economia: „Codul Fiscal impune măsuri extrem de importante pentru economie, cea mai importantă dintre măsuri este desigur, reducerea TVA de la 20 la 19%, atât ca importanţă cît şi ca impact bugetar pentru anul viitor. România avea una dintre cele mai mari cote TVA din Europa, prin aplicare acestei măsuri, România se va putea lăuda cu una dintre cele mai reduse cote TVA. Impactul bugetar pe care acest cod fiscal îl are este la nivelul 12 miliarde de lei, este o sumă pe care o lăsăm la nivelul mediului economic, la nivelul pieţei, cetăţeanului”, a spus ministrul.

Teodorovici a mai precizat că aplicarea noului Cod „va duce la un deficit mai mare decât cel asumat, dar un deficit care rămâne sub limita celui stabilit în criteriul de la Maastricht, sub 3%”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.