Victor-Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că riscurile unui atac terorist în România sunt mici, spunând că sunt aberante declaraţiile unor politicieni conform cărora România ar trebui să îşi închidă graniţele şi să nu primească refugiaţi.

Premierul a spus că riscurile unui atac terorist în România sunt mici, iar problema este că unii politicieni fac declaraţii „aberante” pe această „temă de populism”.

„Problema noastră nu este asta, problema noastră este că unii politicieni, din populism sau pentru că nu-i mai băgaţi dumneavoastră în seamă, fac tot felul de declaraţii aberante. Să nu primim musulmani că sunt toţi terorişti, ceea ce o aberaţie, ştie orice om normal, şi că trebuie să închidem graniţele, să nu primim pe nimeni. (…) Cum adică să închidem graniţele? Trebuie să mergem într-o politică europeană”, a declarat Victor Ponta.

Ponta a mai spus că „România este o ţară model de convieţuire paşnică între confesiuni”.

Întrebat dacă a fost stabilită o cotă de refugiaţi pe care România îi poate primi, Ponta a spus că acest lucru se va discuta în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

„O să avem o discuţie în cadrul CSAT, am discutat şi cu preşedintele, ministrul de Interne, vicepremierul este cel care elaborează toate documentele şi la final vă anunţăm. Vă pot spune doar un singur lucru, că nu stăm cu mâinile în sân, că suntem pregătiţi, însă important este ca deciziile şi comunicarea să le facem coordonat”, a declarat premierul, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, după ce a participat la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.