ponta

Premierul Victor Ponta a declarat luni că proiectul legii salarizării va fi trimis spre dezbatere în Parlament și că nu intenționează să dea o ordonanță pe acest subiect.

„Mai devreme decât să fie trimisă în Parlament, dezbătută și aprobată în Parlament, promulgată de președinte, nu se poate aplica. Nu există altă formulă. Nu intenționăm să dăm ordonanță de urgență.

Ar fi o greșeală, pentru că e o lege atât de complexă, cu atât de multe probleme, încât să zic eu că am făcut-o perfect și nu mai e nevoie de nimic ar fi o greșeală. Cred că e nevoie de dezbatere în Parlament.

Cât va dura dezbaterea în Parlament, dacă mai departe o va promulga sau nu președintele, pentru că acum, după surpriza cu Codul fiscal, nu mai pot să zic, nu știu dacă o promulgă sau nu”, a precizat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă vor fi creșteri salariale cu 25% pentru tot personalul bugetar, așa cum s-a vehiculat o informație, Ponta a răspuns: „Aș vrea eu, dar nu”.

„Orice creștere salarială trebuie făcută în limita sustenabilității, în așa fel încât să nu le mărim acum și, cine știe, mai târziu, cum a făcut Băsescu să le taie.

Ceea ce vom propune va fi doar bazat pe resursele pe care le avem la dispoziție. Vreau să precizez foarte clar: niciodată nu am spus și nu voi spune că putem din prima zi sau din primul an la toată lumea să mărim conform legii. Tocmai, e vorba de o etapizare, pe o perioadă de trei sau patru ani”, a susținut premierul Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.