ponta_dna_63072a23f4

Victor Ponta a ajuns la sediul DNA pentru a răspunde la întrebările procurorilor în dosarul lui Dan Șova.

Premierul nu a dorit să stea de vorbă cu jurnaliștii: „Vreau să ajung la DNA şi dvs. să mă lăsaţi”, le-a spus Ponta jurnaliştilor în faţa sediului DNA.

Ponta este audiat la DNA la doar câteva ore după ce a anunțat că își dă demisia din fruntea Partidului Social Democrat, fiind acuzat de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală  şi spălare de bani.

„Există însă şi o situaţie nouă, specială, faţă de care trebuie să reacţionez: preşedintele PSD este anchetat de DNA (nu contează cum şi de ce!). Şi alţi colegi ai noştri au renunţat temporar la funcţiile politice pentru a-şi lămuri situaţia juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lăsa ca această situaţie să afecteze PSD, vă aduc la cunoştiinţă decizia mea de nu mai ocupa nicio funcţie de conducere în Partid până la momentul în care imi voi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse (în ce mă priveşte nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie prevăzută de Constituţie!)”, a fost mesajul premierului prin care și-a anunțat demisia.

Acesta a mai precizat că dacă nu are nici o soluție în justiție până la viitorul Congres al PSD, atunci nu va mai candida la nici o funcție de conducere.

„Sunt din 2002 membru PSD şi sunt convins că întreaga mea viaţă politică se va desfăşura doar alături de acest partid şi de valorile pe care le reprezintă. Vreau să vă mulţumesc încă o dată dvs. şi tuturor membrilor PSD pentru onoarea suprema pe care mi-aţi făcut-o în 20 Februarie 2010 atunci când m-aţi ales ca lider al vostru. Deşi erau momente cumplit de grele pentru partid şi pentru ţară, am reuşit în peste 5 ani de bătălii politice să îndeplinim cele mai multe din aşteptările românilor care ne-au votat. Aţi fost mereu alături de mine, iar solidaritatea noastra ca echipă de conducere a PSD a fost un element determinant”, a mai spus liderul Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.