ponta

Victor Ponta a anunțat, luni, la finalul unei întâlniri cu liderii ALDE, că, la propunerea acestei formațiuni, coaliția de guvernare va decide aplicarea de la 1 ianuarie 2016 a unor măsuri din Codul fiscal care fuseseră amânate inițial pentru o perioadă mai lungă de timp, precum reducerea impozitului pe dividende.

„Putem cu siguranță, în baza rezultatelor acestui an, să aplicăm anticipat câteva dintre măsuri și aici e vorba de reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, plafonarea la cinci salarii medii, așa cum era normal în momentul în care s-a schimbat regimul PFA-urilor și o măsură dublă la microintreprinderi — creșterea plafonului de la 65.000 de euro la 100.000 de euro, dar, în același timp, obligația de a avea cel puțin un angajat, în felul ăsta un angajat care cotizează la bugetul de asigurări sociale”, a afirmat prim-ministrul Victor Ponta.

Premierul Ponta a adăugat că aceste propuneri vor fi discutate în cadrul coaliției și că inițiativa, deși este mai degrabă în partea liberală a programului de guvernare, atât PSD, cât și UNPR sunt de acord cu ea.

„Nu are sens să fie introduse aceste măsuri în timpul anului. Încep de la 1 ianuarie, pentru că e noul an fiscal. Decizia e a coaliției și o vom lua zilele următoare. Propunerea e de la ALDE, eu spun că e sustenabilă”, a susținut Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.