55701031682ccfd68df8abd4

Datele indică faptul că principalele centre universitare nu vor putea furniza pe piaţă, în anii următori, numărul necesar de absolvenţi de studii în IT, deşi România are potenţialul de a deveni un lider regional în domeniu, a afirmat premierul Victor Ponta, la o conferinţă pe teme economice.

„Eu la educaţie nu vreau să umblu decât la două chestiuni: la învăţământul profesional, pentru că foarte multe companii din zona de producţie acum încep să nu mai găsească angajaţi, şi la numărul de locuri în universităţi pentru IT, să avem Masterplanul adoptat oficial acum, în iunie, şi legile pentru achiziţiile publice, ca să nu mai dureze ani de zile până finalizăm o procedură”, a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

El a susţinut că sistemul de achiziţii publice este şi acum transparent, dar are nevoie de mai multă eficienţă, astfel încât de la lansarea unei proceduri şi până la încheierea acesteia cu un contract să nu mai dureze doi ani.

Victor Ponta a mai afirmat că este nevoie şi de stoparea populismului, pe care l-a remarcat din partea opoziţiei de dreapta. „Să oprim populismul, populismul de dreapta, într-un mod foarte ciudat, în România dreapta e mult mai populistă decât Guvernul social-liberal”, a declarat premierul.

Victor Ponta a mai afirmat că principalele pericole pentru România, dar şi pentru regiune le constituie instabilitatea economică legată de situaţia Greciei, la care speră să se găsească o soluţie politică, şi instabilitatea politică la care au condus acţiunile Federaţiei Ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.