zgonea

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a subliniat duminică importanța unui sistem de evaluare a femeilor din politică bazat pe meritocrație. Totodată, acesta este de părere că o națiune care eșuează este aceea care nu valorifică potențialul femeii.

„Presa este mai puțin interesată de cum fac femeile politică, mai mult de cum se îmbracă, cum sunt coafate. (…) Un sistem de evaluare a femeilor în politică bazat pe meritocrație, nu pe mediacrație este important dacă vrem să fim cu adevărat o societate europeană”, a afirmat Valeriu Zgonea la Conferința extraordinară a Organizației Femeilor Social Democrate.

De asemenea, Zgonea a atras atenția asupra numărului mic de femei din politică.

„Există femei mai mult de 30% care pot conduce România în orice post. (…) În țară avem doar 3% primărițe și 12% femei în Parlament. Cred că trebuie să facem mai mult în următoarea perioadă astfel încât să fiți reprezentate”, a precizat președintele Camerei Deputaților.

Conform acestuia, în societatea românească femeile sunt egale cu bărbații.

„Eu cred că femeile nu trebuie să fie limitate doar la mamă și soție. Aceste clișee trebuie să se schimbe. Este datoria noastră, a tuturor, să le schimbăm. Într-o societate deschisă ca a noastră, o societate cu valori europene și democratice, femeile sunt egale cu bărbații”, a susținut Valeriu Zgonea.

Valeriu Zgonea este de părere că o națiune care eșuează este aceea care nu valorifică potențialul femeii.

Președintele Camerei Deputaților a subliniat că social-democrații au promovat întotdeauna egalitatea de șanse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.