zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunțat că va prezenta săptămâna viitoare ”un set de principii” privind legea votului prin corespondenţă, precizând că adoptarea acestui proiect reprezintă una dintre priorităţile legislative ale PSD în această sesiune parlamentară.

”De prea multe ori am auzit lozinci de genul «dreapta ţine cu diaspora, iar stânga nu». Marea lor susţinere nu s-a întins însă mai departe de a specula electoral şi politicianist o imensă greşeală făcută în 2014. Dincolo de vorbele lor goale şi de incompetenţă, tot guvernul social-democrat a fost cel care, de exemplu, a eliminat taxele consulare pentru eliberarea certificatelor de naştere pentru copiii români născuţi peste hotare. Eu cred că fiecare cetăţean al României are aceleaşi drepturi şi trebuie tratat cu acelaşi respect de către stat”, a scris Zgonea pe pagina sa de Facebook.

El precizează că, din aceste considerente, în această sesiune parlamentară, una dintre priorităţile legislative ale PSD şi ale sale personal va fi adoptarea legii votului prin corespondenţă.

”Vom trata cu maximă seriozitate şi responsabilitate acest subiect, aşa cum am făcut şi în cazul legii alegerilor locale şi parlamentare şi a legii privind finanţarea partidelor, pentru că dreptul de a vota liber şi în siguranţă nu trebuie să fie facultativ într-un stat democratic”, continuă Zgonea.

”De aceea, voi prezenta, săptămâna viitoare, un set de principii care să genereze un dialog consistent cu societatea civilă, colegii din celelalte partide politice şi asociaţiile româneşti din afara graniţelor, pentru a construi o lege pentru toţi românii. E important să obţinem consensul asupra adoptării legii votului prin corespondenţă sau a votului electronic, un proiect esenţial pentru democraţia din România”, adaugă  acesta.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost mandatat de partid să elaboreze un set de principii care vor sta la baza legii votului prin corespondenţă şi să le trimită AEP, instituţie care va elabora, la rândul său, proiectul pe această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.