ruralFest-890x395_c

Duminică, 20 septembrie 2015, în intervalul 9:00 – 20:00, șoseaua Kiseleff va fi închisă circulației auto pe porțiunea dintre piața Victoriei şi str. Arh. Ion Mincu pentru a face loc satului din mijlocul capitalei – RuralFest.

Evenimentul urmărește să refacă legătura dintre locuitorii din mediul urban și sursa lor de hrană și încurajează alegerile sănătoase în privința alimentației, protejarea mediului înconjurător și utilizarea sustenabilă a resurselor naturale.

Vrei să stai relaxat pe un balot de fân, în mijlocul orașului, în timp ce copilul tău se dă peste cap în iarba proaspăt cosită sau învață cum să își facă jucării folosind meșteșuguri străvechi? Sau să guști dintr-un purceluș pus la proțap chiar în fața ta? Ori să vezi pe viu cum se afumă cârnații cu lemn de fag sau de cireș? Vă propunem o zi întreagă petrecută în aer liber, la degustări/cumpărături de bunătăți precum: faguri de miere, dulcețuri și siropuri naturale, legume și fructe bio, plăcinte proaspăt coapte, turtă dulce sau bere artizanală.

De-a lungul a zece ore, iubitorii de natură și tradiție care vor veni la RuralFest vor fi îmbiați de circa 200 de expozanți să participe la:

  • un târg al micilor producători din întreaga țară;
  • expoziții cu vânzare de produse tradiționale, naturale sau ecologice, de la fructe și legume până la delicatese de panificație, cârnați, bulz, sarmale, uleiuri presate la rece sau produse cosmetice din miere și lavandă;
  • expoziție și demonstrații meșteșugărești;
  • restaurante cu preparate tradiționale din diferite regiuni ale țării;
  • standuri ale ambasadelor statelor membre UE în România, cu produse specifice țărilor lor;
  • prezentări și demonstrații ale ONG-urilor interesate de păstrarea valorilor românești și viața sănătoasă;
  • un spațiu special amenajat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (un cort de 200mp, amplasat în alveola centrală), în care se vor desfășura prezentări, dezbateri și vor avea loc degustări de produse românești în curs de a obține recunoaștere europeană (sisteme de calitate IGP și DOP) și din zone cu înaltă valoare naturală;
  • microfermă de animale;
  • jocuri și ateliere pentru copii;
  • program artistic, pe scena din zona centrală, susținut de trupe de muzică și ansambluri de dansuri  tradiționale.

RuralFest se va încheia la ora 20:00, cu un concert susținut de Taraf de Haidouks.

Cea de-a doua ediție a RuralFest București este organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale şi cu Primăria Municipiului București.

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, va fi prezentă la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.