foto-del-titanic-real

Un meniu folosit în timpul ultimului prânz oficial care a fost servit pe Titanic, în urmă cu peste un secol, ar putea fi vândut cu până la 70.000 de dolari la o licitaţie online, ce va avea loc pe 30 septembrie, relatează Reuters.

Titanic s-a scufundat în Oceanul Atlantic pe 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg, în timpul călătoriei sale inaugurale, de la Southampton la New York.

Marţi, 1 septembrie, se împlinesc 30 de ani de la descoperirea epavei Titanicului pe fundul Oceanului Atlantic de o echipă de exploratori şi oameni de ştiinţă.

Meniul va fi pus în vânzare pe 30 septembrie la o licitaţie organizată de Invaluable, o casă specializată în licitaţii online, alături de o scrisoare a unui supravieţuitor de pe Titanic şi de un tichet utilizat de un client la băile turceşti de pe transatlantic şi care voia să se cântărească.

Artefactele ce vor fi puse în vânzare sunt asociate cu pasageri de pe Titanic care au fost salvaţi din acel naufragiu şi s-au aflat la bordul „Lifeboat No. 1”.

Meniul a fost salvat de un pasager de la clasa I, Abraham Lincoln Salomon, şi este semnat pe verso de Isaac Gerald Frauenthal, un pasager originar din New York, care luase prânzul cu Salomon în acea zi.

Având aplicate pe el o ştampilă oficială cu data de 14 aprilie 1912 şi logoul companiei White Star Line, meniul include friptură de vită, piure, cartofi prăjiţi, cartofi copţi, preparate din peşte, şuncă, bezea de mere în aluat franţuzesc şi opt sortimente de brânzeturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.