123023

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că la consultările tehnice privind Codul fiscal Uniunea susţine reducerea TVA la 19%, dar, dacă nu se va întruni majoritatea pentru această propunere, va accepta şi varianta Guvernului privind TVA de 20%.

”Noi mergem pe varianta noastră de reducere a TVA la 19%, dacă nu se va întruni majoritatea, susţinem varianta Guvernului cu un TVA de 20%. În privinţa celorlalte 5 măsuri importate, printre care cele referitoare la taxa pe stâlp, la dividende, care reprezintă sume considerabile, acestea pot fi amânate până în 2017”, a declarat Kelemen Hunor.

Acesta a precizat că reducerea TVA este lucru cel mai important, iar cu un TVA de 19% sau, dacă nu se va întruni majoritatea, de 20%, se încadrează în deficitul de 2%.

La întâlnirea tehnică de joi, din partea UDMR vor participa Iuliu Winkler, precum şi parlamentarii Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh, membri ai comisiilor de buget, finanţe.

Joi urmează să aibă loc consultări tehnice între partidele politice legate de proiectul Codului fiscal, trimis spre reexaminare Parlamentului de către preşedintele Klaus Iohannis.

O sesiune extraordinară a Parlamentului pentru dezbaterea acestui proiect este prevăzută la începutul săptămânii viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.