traian_basescu

Traian Băsescu ar trebui să părăsească luni locuința de protocol de la Scroviștea pe care a ocupat-o temporar până la finalizarea lucrărilor de renovare a casei repartizate din Strada Gogol.

La începutul lunii iunie, Traian Băsescu s-a arătat nemulțumit de condițiile pe care le oferă casa din Strada Gogol, sublinind că acestea nu se ridică la nivelul unei reședințe oficiale.

Imobilul nu asigură protecţia locatarilor, adică nici protecţia fizică şi nici intimitatea mea şi a familiei mele, nici în interiorul imobilului şi nici în curte, urmare a faptului că pe toată latura de sud-vest a curţii şi a locuinţei se află construit un bloc cu patru etaje, ceea ce permite supravegherea cu uşurinţă a persoanelor care locuiesc în imobilul şi în curtea imobilului din strada Gogol nr. 2, dar şi a persoanelor care vizitează acest imobil. Acest lucru contravine prevederilor din HG nr. 1000/1999, anexa 1, punctul 10. Vă atenţionez că din acest punct de vedere întreaga responsabilitate pentru eventuale evenimente sau incidente ce ar putea să apară în timp (violarea intimităţii, intrarea prin efracţie în curte sau în locuinţă, afectarea siguranţei mele şi a familiei mele etc.) vor fi responsabilitatea RA-APPS şi a Guvernului României, prin domnii Victor Viorel Ponta, Ion Moraru şi Darius Bogdan Vâlcov în calitate de semnatari ai HG nr. 60 din 2015″, notează Traian Băsescu în scrisoarea oficială trimisă RAAPPS.

Mai mult decât atât, fostul șef al statului se plânge că locuința nu dispune de un birou de lucru și că nu îi oferă spațiu pentru primirea unor vizitatori. Pentru a rezolva acestă problemă, Băsescu a mai solicitat o locuință pe post de cabinet de lucru.

Consider că repartizarea apartamentului nr. 1 din strada Eminescu nr. 44-48 ar rezolva problema cabinetului de lucru și a salonului de primire, asigurarea pe moment a două spații de parcare într-un garaj al RAAPPS, aflat în apropierea imobilului din strada Gogol, urmând ca în cel mai scurt timp să fie construit unu garaj pentru două mașini pe terenul aferent imobilului din strada Gogol nr. 2″, propune Traian Băsescu.

Vila din strada Gogol are şapte camere şi două camere de serviciu, o suprafaţă utilă de 366 metri pătraţi, dintre care parter de 126 metri pătraţi şi etaj de 135 metri pătraţim șindispune de un teren în suprafaţă de 1.334 metri pătraţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.