traian-basescu2

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a declarat într-o emisiune la Gândul live că îl îngrijorează mecanismele care se folosesc pentru a da jos un guvern și că acuzația de conflict de interese în cazul lui Victor Ponta este exagerată.

„Nu sunt de acord cu abrdarea procurorilor referitor la conflictul de interese. Să spui că în baza acelor afaceri a fost numit domnul Şova ministru, mi se pare o exagerare. În dosarul acesta, cel puţin în diagnosticul penal pus, nu mi se pare că se poate poate forţa atât de mult conflictul de interese încât să ceri ridicarea imunitătii unui premier. Nu cred că va rezista în instanţă această acuzaţie. Pe mine mă îngrijorează puţin uşurinţa cu care poţi să faci să cadă un guvern. Forţezi puţin un conflict de interese şi faci clasa politică să ceară demisia. Greutatea s-a pus că nu a încuviinţat Parlamentul ridicarea imunităţii pe conflictul de interese. Dacă aş fi fost prim-ministru la momentul în care s-a formulat această acuzaţie, mi-aş fi dat demisia. Cred că a greşit aici, pentru cariera lui, pentru partid şi pentru credibilitatea Guvernului”, a spus Traian Băsescu.

Fostul șef al statului a mai precizat că Victor Ponta va pleca din fruntea Guvernului.

„Cred că Victor Ponta va pierde Guvernul, iar dacă va avea dosare consistente nu cred că aceste va fi, cu conflictul de interese. Ar putea fi va fi KazMunaiGaz, privatizarea CFR Marfă, dar nu conflictul de interese”, a concluzionat Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.