traian-basescu2

Fostul președinte Traian Băsescu l-a criticat, duminică, la o întrunire regională a PMP desfăşurată la Iaşi, pe premierul Victor Ponta, pentru că s-a dus la Baku, unde s-a afișat alături de Vladimir Putin.

„Relaţia cu Federaţia Rusă este un gest de ambiguitate în politica noastră externă. Chiar gestul de a fi la Baku alături de premieri şi preşedinţi din Asia centrală, în condiţiile în care niciun premier din UE n-a fost şi niciun preşedinte european n-a fost acolo, arată că Victor Ponta nu mai ştie cum să rânjească şi cui”, a declarat Băsescu.

Traian Băsescu a mai precizat că în ultima perioadă România nu mai ştie în ce direcţie să o apuce în ceea ce priveşte politica externă.

„De şase luni parcă nu ştim în ce direcţie s-o luăm. Parcă am vrea puţin şi cu America, parcă am vrea puţin şi cu Germania, ceva mai mult cu China şi, dacă se poate, şi cu Rusia. Dimensiunile României nu-i permit astfel de jocuri. Nici capacitatea economică sau capacitatea militară. România trebuie să aibă opţiuni fără dubii. Or ambiguitatea care împinge în politica externă este o mare greşeală. Ani de zile se munceşte la credibilizarea unei abordări, dar încrederea se pierde în câteva zile”, a mai spus Traian Băsescu.

Victor Ponta a ajuns, vineri după-amiază, în Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.