sorin-oprescu2

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, ca Sorin Oprescu să rămână în arest preventiv, respingând cererea primarului suspendat al Capitalei să fie cercetat sub control judiciar sau în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit suma de 25.000 de euro.

Cererea lui Sorin Oprescu de înlocuire a arestului preventiv, măsură luată în 6 septembrie, cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu a fost judecată joi, la Tribunalul Bucureşti, judecătorul care a analizat dosarul respingând vineri solicitarea primarului suspendat al Capitalei.

Decizia de la Tribunalul Bucureşti poate fi contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti, care va stabili definitiv dacă cererea primarului suspendat va fi admisă sau respinsă.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în data de 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor DNA, care îl acuză de luare de mită.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, joi seară, că în dosarul în care este cercetat Sorin Oprescu urmărirea penală pentru anumite infracţiuni va finalizată cât de repede, precizând că este o cauză în care sunt fapte clasice de corupţie.

 „Din punct de vedere al Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu este un dosar extraordinar de complex sau un dosar care să nu poată fi gestionat de procurorul de caz. Este un dosar în care sunt fapte clasice de corupţie. Procurorul de cazare suficientă experienţă în a investiga acest gen de infracţiuni. Cred că urmărirea penală pentru anumite infracţiuni va fi finalizată cât de repede, în funcţie de cum poate fi administrat probatoriul”, a precizat Laura Codruţa Kovesi, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.