Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, retinut sâmbata noapte de DNA pentru luare de mita, este scos încatusat din locuinta sa din Ciopani, unde a asistat la perchezitiile procurorilor, duminica, 6 septembrie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, reţinut de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit mită 25.000 de euro, a fost arestat preventiv, mandatul de arestare pentru 30 de zile fiind emis, duminică noapte, de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Avocatul Victor Mocanu a declarat, la scurt timp de la emiterea mandatului de arestare pe numele primarului Capitalei, că acesta nici nu a luat mita de 25.000 de euro, aşa cum susţin procurorii DNA, şi nici nu a cerut-o.

„Am văzut că se discută că ar fi primit mită un milion de euro. Sunt doar susţineri nereale ale denunţătorului. Domnul Oprescu a dat declaraţie amplă în fata judecătorului deşi este nedormit de peste 40 de ore”, a spus apărătorul lui Oprescu, precizând că primarul Capitalei nu a fost prins în flagrant.

Conform avocatului, Sorin Oprescu a contestat decizia de arestare preventivă şi are încredere în actul de justiţie.

Decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Sorin Oprescu, nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.