Cimpeanu-Ministrul-Educatiei.jpg.pagespeed.ce.93pY9lfyAW

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că o educație de calitate fără resurse financiare este greu de imaginat și susține că își dorește ca bugetul pentru acest domeniu să crească.

„Anul acesta ne vom închide bugetul pe 4% din PIB pe Educație. Întotdeauna am fost de părere că o educație de calitate fără resurse financiare este greu de imaginat și sigur că dorim creșterea bugetului. Încercăm să promovăm această creștere atât la nivelul educației, cât și la nivelul cercetării. Sindicatele au cerut 4,5% din PIB pentru Educație în anul 2016. Am avansat o solicitare de creștere cu 50% a bugetului Cercetării. Ne închidem anul acesta la Cercetare pe 0,24% din PIB pe resurse alocate de la buget și pe 0,14% din PIB pentru resurse private atrase în Cercetare. Avem ca obiectiv 1% pentru 2020”, a afirmat Ministrul Educaţiei, prezent, luni, la dezbaterea „Educaţia 2018”, organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, la Colegiul Naţional „Sf. Sava”.

Sorin Cîmpeanu a mai menționat că va fi anunţat în curând şi calendarul majorărilor salariale în educaţie.

„Calendarul majorărilor salariale în Educație va fi anunțat. Eu am spus și susțin acest lucru: sunt convins că la nivelul acestui an se vor găsi resursele necesare pentru a se reflecta inclusiv din perspectiva sistemului de salarizare faptul că și educația și sănătatea sunt priorități naționale pentru Guvern. Am avansat propunere de creștere de 10% în paralel cu acordarea titlurilor executorii, ultima tranșă pe 2016 și tot ce a mai rămas, pe 2017. Solicitarea sindicatelor a fost de acordare a unui procent de 15%. Avem execuția bugetară pe primele trei trimestre și în scurt timp o să anunțăm ce creșteri salariale sunt posibile în Educație. (…) De la 1 noiembrie sau decembrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.