young-stylish-man-glasses-holding-iphone-outside_573x3001

E bine știut faptul că aproape oricine de pe reţelele de socializare are acces la fotografiile tale, cele care au detaliată data şi ora când au fost făcute şi că se poate astfel reconstitui traseul tău, în întregime.

O echipă de la University College din Londra a descoperit că folosind acele date, există posibilitatea de a prezice locul în care un individ va fi sau va ajunge.

Echipa a folosit un GPS şi datele de la 8 milioane de imagini distribuite pe Flickr, de la aproximativ 16.000 de oameni din Marea Britanie.

Apoi le-au introdus într-o bază de date şi au utilizat un algoritm pentru examinarea fiecărei fotografii realizate de o anumită cameră, pentru a prezice unde va ajunge persoana respectivă pe viitor.

Rezultatele, care au fost publicate în Royal Society Open Science, indică faptul că sistemul funcţionează, datele corelate fiind exacte în mai mult de 92% din cazuri.

Algoritmul se îndreaptă mai mult în stabilirea unui ”şablon general al mobilităţii umane”, nu neapărat spre un mod prin care poţi să afli unde va fi un individ, la un anumit moment.

Dacă nu vrei ca datele tale să fie publice, poţi să dezactivezi ”geo-tagging” pentru fotografiile tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.