Negocierile dintre premierul Victor Ponta şi liderii sindicatelor din Educaţie nu au ajuns la niciun rezultat, Guvernul propunând o majorare salarială de 10%, de la 1 decembrie, cu plata la 1 ianuarie 2016, pe când sindicatele au dorit o creştere de 15%, din noiembrie, sau una de 20%, din decembrie.

Discuţiile cu liderii sindicatelor din Educație au avut loc la Palatul Victoria, marţi seară, premierul fiind însoţit de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici şi ministrul Muncii, Rovana Plumb.

„Propunerea Guvernului de astăzi nu ne-a mulţumit, de altfel nu am fi ajuns în situaţia să convocăm conducerile federaţiilor noastre. Cele 10 procente care ni s-au promis astăzi reprezintă pentru noi mai puţin decât ceea ce ne aşteptam. De fapt, aceste 10 procente sunt banii pe care noi îi avem stipulaţi în acordul nostru cu Guvernul, de anul trecut, pentru anul 2016.”, a precizat Anton Hadăr, preşedintele Alma Mater, la finalul discuţiilor.

Anton Hadăr a menționat că joi va avea loc o şedinţă a FSLI la care vor participa şi reprezentanţii Guvernului pentru a prezenta reprezentanţilor confederaţiilor din ţară propunerea de creştere salarială, urmând ca sindicaliştii să decidă dacă acceptă oferta Executivului.

Premierul Victor Ponta le-a mai spus sindicaliştilor că Guvernul încearcă să trimită Legea salarizării cât mai rapid la Parlament, astfel încât ea să poată intra în vigoare la 1 decembrie.

În actul normativ se prevede creşterea salariilor din sistemul educaţional cu 25% din majorarea totală de 70%, majorare prevăzută în document să se facă eşalonat, în următorii patru ani.

Totodată, Victor Ponta le-a mai promis sindicaliştilor achitarea în totalitatea a sentinţelor judecătoreşti pe 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.