serena

Serena Williams, numărul unu mondial în tenisul profesionist feminin, și Simone Biles, multiplă campioană mondială la gimnastică artistică, se numără printre finalistele trofeului „Sportiva olimpică a anului”, atribuit de Comitetul Olimpic al Statelor Unite.

Anul acesta, competiția pentru desemnarea câștigătoarei acestui premiu este una foarte strânsă, Serena Wiliams fiind a doua jucătoare de tenis din istorie care a reușit să cucerească de două ori la rând patru titluri consecutive de Mare Șlem, în timp ce Simone Biles a obținut luna aceasta al treilea său titlu mondial consecutiv la individual compus.

Pe lista finalistelor, dată publicității joi de USOC, mai figurează Katie Ledecky, prima înotătoare care a câștigat aurul la 200 m, 400 m, 800 m și 1.500 m liber la Campionatele Mondiale.

Alte pretendente sunt Gwen Joergensen, care a câștigat al doilea său titlu consecutiv de campioană mondială la triatlon în 2015, devenind totodată prima triatlonistă din lume care încheie sezonul neînvinsă, cu 12 victorii consecutive în World Triathlon Series, și Adeline Gray, care a câștigat al treilea său titlu de campioană mondială la lupte (categoria 75 kg).

La masculin, principalii candidați la titlul de „Sportivul olimpic al anului” sunt schiorul Ted Ligety, campion mondial pentru a treia oară consecutiv la slalom uriaș, decatlonistul Ashton Eaton, care a stabilit un nou record mondial, cu 9.045 puncte, la Mondialele din acest an, unde a cucerit medalia de aur, Jordan Burrough, triplu campion mondial la lupte libere (ca.74 kg), și Vincent Hancock, câștigătorul a trei titluri de campion mondial la tir.

Câștigătorii premiilor vor fi anunțați pe 10 decembrie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Universitatea Pennsylvania din Philadelphia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.