2009 – S-a stins din viață Michael Jackson. Supranumit Regele muzicii pop, a fost un renumit cântăreț american, care a adus contribuții importante muzicii, dansului și modei. Imensul succes comercial și o viață personală mult prea controversată l-au ținut în cultura muzicii timp de patru decenii. Michael Jackson este recunoscut ca fiind cel mai de succes artist din toate timpurile, potrivit Guiness World Records.

1848 – Nicolae Bălcescu, secretar de stat pentru Afacerile Externe în Guvernul revoluţionar provizoriu instaurat la 23 iunie, a adresat consulilor puterilor străine acreditaţi la Bucureşti o notă circulară prin care anunţa în mod oficial instaurarea noului regim revoluţionar şi îşi exprima dorinţa de a întreţine cu reprezentanţii consulari străini relaţii „de la egal la egal”.

1864 – S-a născut chimistul Hermann Nernst, laureat al Premiului Nobel, în anul 1920.

1894 – S-a născut Hermann Oberth, fondatorul aeronauticii moderne.

1907 – S-a născut fizicianul atomist Hans Jensen, laureat al Premiului Novel pentru Fizică, în anul 1963.
1950 – A început războiul din Coreea. Trupe nord-coreene au atacat Coreea de Sud, încercând să refacă unitatea ţării.

1955 – A fost înfiinţată, la Bucureşti, Biblioteca Naţională.

1975 – Proclamarea independenţei de stat a Mozambicului.

1991 – Croaţia îşi proclamă independenţa de stat.

1991 – Slovenia îşi proclamă independenţa de stat.

1992 – La Istanbul, a avut loc reuniunea la nivel de şefi de stat din 11 ţări riverane Mării Negre, la care a participat şi România. Întâlnirea a avut drept scop semnarea Declaraţiei privind cooperarea economică în zona Mării Negre.

1997 – A murit oceanograful Jacques-Yves Cousteau.

2009 – Criticul şi teoreticianul literar Matei Călinescu a încetat din viaţă. („Matthew’s Enigma… A father’s portrait of his autistic son”, „Titanul şi geniul în poezia lui Eminescu”, „Conceptul modern de poezie: de la romantism la avangardă”)

2009 – A încetat din viaţă actriţa americană Farrah Fawcett, fostul star din serialul de televiziune „Îngerii lui Charlie”, difuzat în anii ’70.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.