Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, miercuri, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, că este cercetat într-un dosar politic care are ca scop dărâmarea guvernului Ponta.

Ghiță a mai spus că procurorii i-au interzis să părăsească Ploieștiul și să-și exercite mandatul de deputat:

S-a luat măsura să nu părăsesc Ploieşti, deşi nu am încălcat niciuna din prevederile dispuse anterior. De data aceasta, domnul procuror Onea a crezut de cuviinţă că nu trebuie să părăsesc Ploieştiul. I-am solicitat explicaţii, mi-a spus că aşa crede dânsul, că dânsul este procuror, eu sunt cetăţean şi că drepturile şi libertăţile mele, într-o astfel de situaţie, când deschide un dosar, sunt la dispoziţia dânsului şi că nemulţumirile să le adresez Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Mi-am dat seama despre ce e vorba în dosar şi pentru că sunt deputat în Parlamentul României şi nu pentru că mi se întâmplă mie…pentru că sunt deputat trebuie să spun că abuzurile împotriva unui cetţean nu pot fi tolerate de societate, de Parlament, de partidele politice. Tot acest dosar este doar un pas în ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptmâni. Discuţii, întâlniri, ameninţări care vizau demisia primului ministru Victor Ponta. Nu-l pot influenţa să-şi dea demisia când doresc procurori, nu am această influenţă asupra primului ministru al României”, a precizat Sebastian Ghiţă.

Deputatul a adus în discuție și presiunile la care este supus de câteva săptămâni: „și pentru că sunt deputat în Parlamentul României – nu pentru că mi se întâmplă mie acest lucru, ci pentru că vi se poate întâmpla, oameni buni, oricăruia dintre voi, oricăruia din ţara asta i se poate întâmpla -, pentru că sunt deputat în Parlamentul României, trebuie să lupt cu ceea ce se întâmplă şi să spun că abuzurile asupra unui cetăţean nu pot fi tolerate de către societate, de către Parlament, de către partidele politice. Şi mai vreau să vă spun că astăzi mi-am dat seama că tot acest dosar este doar o etapă, un pas în tot ceea ce mi s-a întâmplat în ultimele două săptămâni, presiuni constante, continue”.

O parte din dosar vizează alegerile prezidenţiale. Nu-mi cer scuze şi nu îmi pare rău că PSD, Victor Ponta, eu, mulţi alţii am încercat să obţinem încrederea electoratului. Am pierdut aceste alegeri şi trebuie să oprim această regulă că după ce se pierd, alegerile ceilalţi sunt distruşi, târâţi prin procuraturi. Am interdicţie să vorbesc cu domnul Victor Ponta. Nu o înţeleg, nu ştiu care este justificarea, iar această chestiune mă face să cred că este un dosar politic, nu al meu, ci care vizează dărâmarea acestui guvern şi convingerea lui Victor Ponta că dacă nu demisionează, mama, cumnatul, fratele, sora, prietenii vor plăti. Astăzi a venit rândul meu şi al familiei şi prietenilor mei să plătim. Absolut toată lumea din familia şi prietenii meu au sechestru pe conturi, pe firme până la o sumă nelimitată. Aşa s-a spus în cazul meu. Este nelimitată suma până la care este instituit sechestrul. La DNA Bucureşti există un raport pe baza rapoartelor întocmite de domnul Blejnar şi care are acelaşi conţinut. Eu mă întreb dacă un cetăţean poate fi urmărit de 10 procurori în 10 feluri diferite. Mă întreb dacă în România se urmăresc fapte sau persoane din familii. Nu sunt un neiniţiat şi un necunoscător al oamenilor din servicii, din procuratură. Ştiu ce vor”, a subliniat Sebastian Ghiţă.

O să fac o plângere Procurorului General al României. Toată această nenorocire trebuie să se oprească. Veţi vedea oameni politici, procurori şi oameni din serviciile de informaţii în plângerea pe care o voi depune. Lucrurile sunt de o gravitate incredibilă. Voi depune această plângere împotriva oamnenilor care astăzi cred că vor reuşi o lovitură de palat în România”, a concluzionat deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.