gradi

Ministerele Sănătăţii şi Educaţiei pregătesc un ordin comun care va stabili că şcolile şi grădiniţele nu vor mai solicita analize bacteriologice pentru intrarea copiilor în colectivitate, ci doar adeverinţă de la medicul de familie.

Actul, apărut pe site-ul Ministerului Sănătății, ar trebui completat de medicul de familie. Pentru că anul scolar începe în curând, oficialii spun că nu este obligatoriu ca din prima zi părinții să prezinte documentele medicale. Proiectul se află în dezbatere publică, iar cei vizați pot să vină cu modificări.

Adeverința medicală pentru înscrierea în colectivitate are 3 pagini, pe care medicul de familie trebuie să scrie dacă cel mic a avut astm, otită sau diabet zaharat, dacă este alergic, dar și ce greutate și înălțime are.

În cazul în care medicul de familie consideră necesară realizarea unor analize, întrucât suspectează o anumită boală, cu siguranță acesta va trimite copilul să facă analizele bacteorologice, după care va putea elibera avizul medical pentru intrarea în colectivitate.

Proiectul de act normativ va fi în dezbatere publică până la jumătatea lunii septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.