Ponta

Se fac scenarii în culisele Partidului Social Democrat zilele acestea. Şi nu pentru desemnarea preşedintelui formaţiunii, la congresul care va avea loc în curând. Social-democrații ar urma să demareze schimbarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria, susțin surse politice citate de Digi24.

Premierul Victor Ponta va părăsi Palatul Victoria după Congresul PSD de la jumătatea lunii octombrie, susțin surse politice apropiate Palatului Controceni.

Ponta ar urma ori să își dea demisia ori să fie înlăturat din funcţia de premier la scurt timp după alegerea în funcţie a noului preşedinte PSD.

Social-democrații ar fi primit deja asigurări ferme de la Cotroceni că preşedintele va fi de acord cu nominalizarea unui premier propus de coaliţia Puterii.

Conform surselor citate, după Congresul Partidului Social Democrat ar putea avea loc o discuţie între liderii PSD şi șeful statului Klaus Iohannis pe această temă.

Social-democraţii au un nume, dar aşteaptă o garanţie şi un semnal public din partea preşedintelui.

Rămâne de văzut dacă preşedintele Klaus Iohannis va chema partidele la consultări.

Un alt scenariu ar fi cu Gabriel Oprea în fruntea Executivului, dar Liviu Dragnea a susținut că nu îl acceptă ca premier, întrucât trebuie să fie o persoană din PSD.

În urmă cu două săptămâni, premierul declara că la Congresul PSD este important să se dea un mesaj clar dacă se dorește continuarea guvernării sau dacă partidul decide să treacă în opoziție.

„Cum decid cei de aici e foarte bine, eu vreau un singur lucru la Congres, la care spun încă o dată că nu candidez la nicio funcţie, dar, cu siguranţă, important e ca la Congresul PSD, dincolo de alegerea conducerii, să se dea un mesaj clar dacă se doreşte continuarea guvernării sau dacă PSD decide altfel, să treacă în opoziţie, ca să ştim şi noi, cei de la Guvern, ce facem”, a declarat Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.